Barnebøker

Bilde
Barna på sommerøya

Forfatter: Hilde Tangen

Tegninger: Vibeke Svenningsen

Pris: 175,-

Les mer!
Bilde
Jul i lilleskogen

Forfatter: Hilde Tangen

Tegninger: Vibeke Svenningsen

Pris: 195,-

Les mer!

Bilde

Bøker som kommer i 2009

Milie, Milena og Minea

Milie og Milena i hagen satt
Den ene hadde fletter
Den andre hadde hatt

En dag ville de ut og gå seg en tur
De var to fine søstre
Med en tredje på lur

Den tredje het Minea, hun var også veldig søt
Hun likte godt å spise
Og best av alt hun likte grøt

De hadde fine kjoler og sko med prikker på
De lekte hele dagen
Med både store og små

Milie likte best å gå kledd i rødt
Hun var veldig glad i sko
Og var den første som ble født

Milena likte grønt og hadde ofte kjole på
Hun var flink til å pusle
Og var den som først lærte å gå

Minea syntes rosa var det fineste på jord
Med flott krone på hodet
Er hun sjefen der de bor

Utdrag av boken:

Leah, Lola, Anine og Anna

-Nå skal du få høre om da Leah skulle klippes for første gang. Leah det er det minste lammet som bor på gården vår. Hun hadde forresten vokst ganske mye i løpet av sommeren og var egentlig ikke så liten lenger. Dessuten var ulla hennes blitt så lang. Men Leah var redd for så mange ting hun. Hun hadde aldri blitt klippet før og nå skulle det altså snart skje. Da trodde hun selvfølgelig at det ville gjøre veldig vondt. Tror du det gjør vondt å klippe bort litt av ulla si?

-Mammaen til Leah heter forresten Lola. Hun er en stor sau med gråhvit ull. Leah sin ull er mye hvitere.

-Jeg heter Anine og om du lurer på hvem Anna er, så er det mammaen min.

-En dag jeg var ute på beitet til sauene våre kom Leah bort til meg for å kose. Hun pleier å komme springende med en gang hun ser meg. Etter å ha krabbet godt oppi fanget mitt hvisket hun noe til meg. Du trodde kanskje ikke at lam kunne prate, men da tar du feil. Hun hvisket at hun gruet seg til høstklippen. Hun hadde jo aldri blitt klippet før og klippemaskinen bråket så fælt.

-Da måtte jeg fortelle Leah om den første gangen jeg var hos frisøren. Det var også ganske spennende og slett ikke så lenge siden. Storesøstera mi hadde nemlig prøvd å klippe samme sveis på meg som på den ene av dukkene sine. Det ble ikke (akkurat) så veldig fint. Og mamma ble veldig lei seg. Så det skal vi i hvert fall ikke gjøre igjen. Jeg har lovet mamma at fra nå av skal ingen andre enn frisører, mamma og mormor få lov til å klippe meg. Storesøstera mi heter forresten Alina. Hun hadde klippet mange hakk i håret mitt, som altså skulle rettes opp.

- Da vi kom til byen, tok vi først en tur innom en kaffebar. Da fikk jeg og Alina sitte på høye stoler og drikke kakao med kremtopp på. Mamma elsker kaffen de har på denne kaffebaren. Den heter visst kaffe latte. Så bar det rett til frisøren. Der fikk jeg sitte i en barnestol og se på film mens hun klippet meg. Det var en veldig morsom film om en hund som kunne fly. Frisøren hadde brunsort hud og helt sort, krusete hår. Hun het Aia og var egentlig fra Afrika. Men hun pratet helt norsk sånn som du og jeg.

-Leah satt helt stille på fanget mitt mens jeg fortalte alt det jeg husket fra frisørtimen.

-Jeg ble veldig fin og fikk en kort og grei guttesveis. Men det var egentlig ganske praktisk. Jeg liker jo så godt å klatre og nå ville ikke flettene mine kunne sette seg fast i noe på en riktig od stund.

-Leah skjønte visst ikke helt det med filmen. Heller ikke det at hunder kunne fly. Det kan de jo egentlig ikke heller. Det blir jo ikke vist filmer for lammene når de skal klippes. Jeg tok en saks opp fra lomma på snekkerbuksa mi og klippet raskt av en av lokkene hennes.

-Det var vel ikke vondt? spurte jeg. Hun ble ganske forskrekket, men lettet samtidig da hun skjønte at det ikke var vondt å bli klippet.

-Leah og jeg sprang bortover enga. Vinden rusket i ulla hennes og i de mørke, korte krøllene mine. Kanksje jeg skal ha kort hår bestandig?