Barnebøker

Bilde
Barna på sommerøya

Forfatter: Hilde Tangen

Tegninger: Vibeke Svenningsen

Pris: 175,-

Les mer!
Bilde
Jul i lilleskogen

Forfatter: Hilde Tangen

Tegninger: Vibeke Svenningsen

Pris: 195,-

Les mer!

Bilde

Bøker som kommer i 2009

Utdrag av boken:

Vinterbarna Vilde og Vemund

Kapittel 1 Snømusa

-Kom hit Vemund, ropte Vilde ivrig. – Jeg ser et lite dyr inni hullet der. Det ser ut om en liten mus. Den hadde gravd seg en gang langt innover i snøen.

-Så søt den var da, mumlet Vemund. Ikke fullt så ivrig. -Den er jo så liten. Musa var helt hvit og så fryktelig redd ut. –Jeg tror ikke den har lyst til å leke med oss, snufset han.

-Hva er det med deg, da? spurte Vilde oppgitt. –Snufser du nå igjen? Du skulle jo være glad nå som snøen endelig har kommet.

-Jeg synes bare så synd på den musa, forklarte han. -Kanskje den ikke finner hjem igjen til der den bor. Husker du i fjor da jeg gikk meg bort?

De bøyde seg ned og tittet inn hullet. De så to små, sorte øyne som stirret tilbake på dem. Den så ut som om den skalv.

-Jeg lurer på om den er helt alene der inne? undret Vilde. -Kanskje det er derfor den er så redd.

-Jeg tror kanskje den er redd for oss, forklarte Vemund veslevoksent. Han skrapte med den hvite støvelen sin i snøen.

Kapittel 2 Vinterbarn

Vilde og Vemund var vinterbarn. De hadde hvite klær på seg begge to. Derfor var det veldig vanskelig å få øye på dem om du ikke visste at de stod der ut på isen. Det var hvitt rundt dem overalt og de var omgitt av snø på alle kanter.

Du har vel hørt om vinterbarn?  De bor i små huler i snøen, nesten som igloer. Det er ikke sikkert du har sett dem på ordentlig, hvis du ikke visste hva du skulle se etter.

Vilde hadde en lue av hvit mohair. Den var myk som pelsen på en kanin. Og så hadde hun en vinterkåpe av pels. På bena hadde hun hvite støvletter med små dusker på. De dinglet så fint når hun sprang eller hoppet bortover på snøen.

Vinterbarna lager nemlig bare bittesmå spor i snøen. Om det ikke har kommet snø, så er de ikke ute i det hele tatt. Derfor kan du aldri se spor etter dem i søla.

Vemund og Vilde er like høye. Men det betyr ikke at de er så veldig høye altså. Bare at den ene ikke er høyere enn den andre. Du er nemlig større og høyere enn begge to. Om du lager et fotavtrykk med hver av støvlene dine på snøen, blir det akkurat plass til at Vemund og Vilde kan legge rett ned i hvert sitt avtrykk.

Vinterbarn elsker å leke. Du skulle bare vite hvor mange leker de kan finne på i snøen. Den første leken de pleier å leke hvert år når den første snøen har lagt seg på bakken, er å legge seg rett ned og lage engler. Det har du og helt sikkert prøvd. Bare det at dine engler blir så mye større den dem de lager.

Så kjedelig at alt er helt hvitt, tenker du kanskje. Men det er det ikke skjønner du. For når du først har begynt å se nøye på de forskjellige hvitfargene, kommer du til å se at noe er hvitt med et slags rosaskjær. Blant annet seint på ettermiddagen om det er en fin solnedgang, da ser de hvite klærne deres neste litt rosa ut.  Andre ganger i skumringstimen ser de litt blåaktige ut.